Foundation Training – Den bedste træning for din kropsholdning?

Foundation Træning 8-punkt-planken

Rent anatomisk er vi skabt med de største og stærkeste muskler på bagsiden af kroppen som fæstner omkring vores bækken, der kan betragtes som kroppens kraftcenter. De mest optimale bevægelsesmønstre lader disse muskler varetage størstedelen af belastningen (tage sig af det tunge arbejde), men pga. vores stillesiddende livsstil har mange af os ”aflært” denne måde at bevæge os på.

Foundation Training er opfundet af den amerikanske kiropraktor Dr. Eric Goodman, med det formål at lære os at aktivere alle bagsidemusklerne (muskelkæder), samt at få disse muskler til at arbejde sammen i ”kæder”. Muskler arbejder ikke naturligt på den isoleret måde som vi typisk træner dem i motionscenteret med maskiner eller vægte, og det er derfor at Foundation Training er så effektivt. De fleste udøvere oplever hurtigt når de begynder at træne foundation training, at de bliver meget stærkere og mere smidige på kort tid, og at især kropsholdningen på rekordtid bliver meget bedre. Foundation Training hjælper samtidig med at genopbygge mere effektive bevægelsesmønstre og det medfører i de fleste tilfælde at smerter i kroppen aftager eller forsvinder helt.

Læs mere om Foundation Træning på den amerikanske hjemmeside her

Alt hvad vi gør i hverdagen er fremadrettet. Når vi f.eks. kigger os i spejlet ser vi som regel kun forsiden, og derfor er en stor del af vores fokus typisk her. Man ser det også i motionscentre hvor fokus ofte er på maven, brystet, lårene og biceps. Men kroppens store arbejdsmuskler sidder primært på bagsiden og det er dem vi som udgangspunkt skal aktivere hvis vi vil forbedre alt fra vores kropsholdning til måden vi bruger os selv på.

Den grundlæggende øvelse som alle starter med at lære i Foundation Training er ”Founderen”. Founderen er en integreret øvelse hvor alle muskler på kroppen bagside aktiveres samtidig, og lære at arbejde sammen som en samlet enhed. Founderen lærer os samtidig at ”hængsle” i hofterne når vi bukker os, så vi lader musklerne hjælpe os med vores bevægelser og ikke kommer til at hænge i skelettet. Det er en øvelse der på mange måder er magen til den måde vilde dyr strækker sig på i naturen og dermed holder musklerne i balance. Har du nogensinde tænkt på hvorfor vi mennesker er det eneste pattedyr der går i fitnesscenter?

Foundation Training - Løve der strækker sig
Pandiculation – Naturligt og instinktivt “stræk” af alle bagsidemusklerne

En god og effektiv måde at komme i gang med sin foundation Training på er at øve “Founder’en” 5 minutter om dagen, som supplement til de aktiviteter man ellers dyrker, og du vil allerede efter første dag begynde at mærke din krop forandre sig indefra og ud.

Se en video af Founderen her:

Powered by Embed YouTube Video

 

Mange opsøger Foundation Training som et alternativ til operation for e.g. diskusprolaps og oplever at de bliver helt smertefri hvis de laver deres øvelser dagligt, og topidrætsfolk opsøger foundation training fordi de oplever at det øger deres præstationsevne samt forebygger skader.

 Foundation Training videreudvikles løbende og består p.t. af over 20 forskellige øvelser, der udføres stående, siddende og liggende. Øvelserne kombineres med en særlig åndedrætsteknik og der bygges ekstra ”lag” på efterhånden som udøveren bliver mere komfortabel.

Du kan lære mere om Foundation Training hos Positura hvor vi tilbyder 1-1 undervisning (ved certificeret Foundation Training instruktør), samt workshops og certificeringkurser i løbet af 2018. Kontakt os nærmere for mere information på info@positura.dk eller på telefon 70 400 555.

Læs mere om Foundation Træning på den amerikanske hjemmeside her