Er afholdt: Foundation Training – Special Event med fokus på Triatlon

Af Martin Astradsson formand for KHIF Tri

Special Workshop – Fokus på triatleter og udholdenhedsport
Onsdag den 22. august fra 18:00 til 21:00 i Manuvision Huset, Bernard Bangs Allé 25, 2000 Frederiksberg
Tilmelding her (begrænset antal pladser)

Vil du gerne blive en bedre og stærkere udgave af dig selv, og få et endnu bedre grundlag for at træne din primær sport som f.eks. cykel, løb eller triatlon?

Jeg er som triatlet altid interesseret i at finde de bedste metoder til forbedre min træning, og ikke mindst at undgå skader opstået ved træning, og fjerne skavanker fra en moderne livsstil – f.eks. ondt i lænd/ryg – som kan være både en årsag til at man ikke gennemfører de træninger eller konkurrencer man har sat sig for, eller at man i sin sport ikke har den korrekte biomekaniske funktionalitet og styrke til at kunne opretholde den gode løbe-, cykel- og svømmeøkonomi.

Mange rådes til at lave ”core” træning inkl. mange af de traditionelle styrkeøvelser som squat, dødløft, pull-ups, osv. Men det er ikke løsningen før den grundlæggende biomekanik fungere korrekt – så derfor skal vi træde et skridt tilbage og få fundamentet på plads først. Klar til et liv uden ondt i din lænd mm? Så er Foundation Training Workshoppen noget for dig.

Som triatlet og formand for KHIF Tri har jeg fået muligheden for at sætte en workshop op omkring Foundation Training, sammen med en god ven Jacob Raavig der selv er certificeret Foundation Training instruktør (uddannet i USA), og som er indehaver af virksomheden Positura.dk der bl.a. sælger holdningskorrigerende tøj fra IntelliSkin™ og knæbindet SecondKnee™ der giver nyt liv til dårlige knæ, og som også bruges af mange topatleter verden over.

Positura.dk er arrangør og initiativtager, og har fået Master instruktør Brian King til at tage hele vejen fra USA til Danmark for at give en række workshops i Foundation Training. Så derfor er det ekstra fedt at VI har fået mulighed for at lave en workshop med fokus på triatlon og udholdenhedssport (det er ikke alt et bikefit kan løse).

Øvelserne og Foundation Training er naturligvis det samme – FT er FT, men det hjælper instruktøren meget at vide hvilke sportslig baggrund vi har til fælles, da vi slås med de samme skavanker og udfordringer når vi svømmer, løber og cykler.

Hverken KHIF Tri eller Positura.dk tjener noget på denne event. Vi gør det fordi vi fra begge sider tror det vil gavne os som triatleter i vores sport, og som mennesker generelt i vores hverdag/arbejde, og så vi kan få en god, spændende og inspirerende aften med Foundation Training, og en start på at blive en bedre udgave af os selv. Så pengene går kun til at betale for leje af lokaler samt betale for at Brian King flyver over fra USA og giver disse workshops.

Hvad er så Foundation Training for noget?
Kort fortalt er den gal med vores biomekanik – dvs. vi har dårlig holdning (når vi sidder, går, står, løber, cykler…), som er en direkte følge af vores moderne livsstil og for mange naturligvis også en svag kerne og styrke. Men styrketræning og ”core-training”er ikke alene svaret på det vi mangler som den komplementerende del i forhold til vores primærsport. Nej, vi skal genskabe de rigtige bevægelsesmønstre, aktiveret de lange muskelkæder, og vi skal blive funktionelle korrekte igen, da vi ellers bare bliver stærkere til at gøre de dårlige ting på den forkerte måde når vi begynder at styrketræne.

Denne workshop er din kickstart til Foundation Training så du kommer rigtigt i gang, og får en introduktion til øvelserne på egen krop med det samme.

Der er masser af pro-atleter der bruger Foundation Training. Peter Park, er et godt eksempel. Tidligere pro-triatlet med mange podiepladser (3 x vinder af Worlds Toughest Ironman) og har bla. skrevet to bøger om Foundation Training. Han har trænet/samarbejdet med bla. Lance Armstrong og træner yderligere nogle af de største sportsnavne i USA.

Et andet eksempel er Erin Carson (certificeret instruktør) fra ECFit Boulder, som har trænet bla. Mirinda Carfrae og Timothy O’Donnell osv.

Foundation Training er ”opfundet” af Dr. Eric Goodman som er uddannet kiropraktor og selv fik voldsomme rygproblemer, og det blev triggeren for udviklingen af Foundation Training. Dr. Eric Goodman er i dag er uden rygproblemer og mere fit end nogensinde.

Det er den samme historie der høres fra utallige der har taget Foundation Training til sig. Man kan naturligvis læse sig til det hele på nettet, og endda streame deres online kurser. MEN det man ikke kan, er at blive rettet med det samme så man gør det rigtigt, af en af deres master instruktører. Efter workshoppen har man de bedste forudsætninger for at arbejde videre med det selv eller sågar fortsætte og blive certificeret instruktør.

Jeg håber at møde dig på Workshoppen 🙂

Læs mere og tilmeld dig her

kr. 1.299,00 incl. moms
Foundation Training – Den bedste træning for din kropsholdning?

Rent anatomisk er vi skabt med de største og stærkeste muskler på bagsiden af kroppen [...]

Nyt spændende samarbejde med danmarksmestrene fra Nykøbing Falster Håndbold

Vi er super stolte over i dag at kunne præsentere vores nye spændende samarbejde med [...]

Personlig træner Sofie Teichert – Genoptræner sin krop indefra og ud

Sofie Teichert | Personlig træner og massør “Jeg er 23 år og uddannet personlig træner [...]